Ite ja yhessä - toiminta

Yhdessä toimien, itseellisesti eläen

Ite ja yhessä- toiminta on Sinulle

  • Miehikkälässä ja Virolahdella asuva ikäihminen
  • erilaisesta vapaaehtoistoiminnasta iäkkäämpien henkilöiden kanssa kiinnostunut

Tule mukaan joukkoon myös, jos esimerkiksi

  • sinulla on ideoita yhteisestä toiminnasta ja projekteista

  • haet harjoittelupaikkaa alalta
  • yrittäjänä, naapurina, yhdistystoimijana, liikunta tai sote - alan työntekijänä, kuntapäättäjänä, omaisena, omaishoitajana tms. olen kiinnostunut yhteistyöstä toiminnan kanssa.

Tehdään yhdessä Kaakonkulmasta aktiivisten ja hyvinvoivien ihmisten asuinpaikka!

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

 

Toiminnan keinoja osallisuuden edistämiseen ja ikäihmisten toimintakyvyn ylläpitoon löytyy toiminnasta mm. erilaisten ryhmätoiminnan kautta.

 

Tiedotamme toiminnasta Kaakonkulma-lehdessä, facebook- ja nettisivuillamme sekä ilmoituksin eri paikoissa. Toimisto sijaitsee hyvinvointikeskus Kunilassa (käynnit sovittaessa). Tervetuloa mukaan tapahtumiin, yhdessä kehitämme toimintaa ja yhteisöllisyyttä Kaakon Kaksikon kyliin!

 

FACEBOOKISSA LISÄÄ REAALIAIKAISTA PÄIVITYSTÄ!

 

Kyläryhmät

Kyläryhmät ovat nyt kesätauolla. 

Jokaisen ryhmän kauden ohjelma ideoidaan ja toteutetaan yhdessä kävijöiden kanssa. Ohjelmaan osallistuminen on aina vapaaehtoista, mukaan voi tulla vaikka vain juomaan kahvia. Tervetuloa mukaan kyläryhmiin!

 

Muurikkalassa 

Salo-Miehikkälässä 

Saivikkalassa 

Virojoen 

Klamilassa 

Virolahden

Ukkokerho  

 

 

 

 

 

Nettiopastus

Monet palvelut ovat siirtyneet internettiin ja nettiä sekä sähköpostia käytetään jo paljon tiedotuskanavana. Kuitenkaan kaikki ikäihmisistä eivät osaa käyttää tietokonetta ja internettiä. Siihen tarvitaan opastusta ja rohkaisua. Ikääntyneiden tietokoneen käyttötaitojen opastaminen on Miehikkälässä ja Virolahdella asetettu myös kunnan tavoitteeksi. 

Säännöllistä, ryhmämuotoista toimintaa on seuraavasti:

 

Klamilassa 

Virolahden kirkonkylällä 

Saivikkalassa 

Virojoella 

Yksilöopastusta on mahdollista saada aina tarvittaessa. 

 

Sovitaan paikka ja aika, jos asia ei selviä puhelimessa! 

Aki p. 040 034 3444, jelppiaku@gmail.com

Satu p. 044 539 4520

Hanna-Riikka p. 0400 914410

 

Opastusta annetaan myös molempien kuntien kirjastoissa. 

 

TEEMARYHMÄT

KATSO KESÄKIERTUEEN AIKATAULU!

TANTSUT

 

Tantsut ovat mukavaa, rentoa ja tanssillista liikuntaa jutustelua unohtamatta. Voit osallistua aina oman kuntosi mukaan tai tulla vain nauttimaan tunnelmasta, seurasta ja musiikista. 

 

Saivikkalassa 

Suur-Miehikkälässä 

Virojoen

Klamilan

Virojoella

 

 

IKÄIHMISTEN ARJEN TUKI 

 

Kotona asuminen on joskus pienistä arkisista asioista kiinni. Halkojen kantaminen sisälle, kaupassa käynti, imurointi, kodin siistiminen voivat olla asioita, jotka tukevat itsenäistä asumista. Ikäihmiset voivat hankkia apua arkiaskareisiin Miehikkälän puolella Miehikkälän Työpajalta ja Virolahdella apua Rajapajalta. Apua voi hankkia arkisiin askareisiin: halkojen kantoapua, lumenluontia, hehkulampun vaihtoa, kahvojen kiinnityksiä, kynnysten poistoja jne. Alueella toimii myös yrityksiä, joiden palveluista kannattaa tiedustella.

 

Tiedotamme myös muiden tahojen ikäihmisten hyvinvointia edistävästä toiminnasta sekä järjestämme koulutusta ja tiedotustilaisuuksia eri aiheista. Voit ehdottaa aiheita, mistä haluaisit kuulla lisää; esim. arjen turvallisuus ja ensiapu, edunvalvontavaltuutus, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja harrastusmahdollisuudet.

VAPAAEHTOISTOIMINTA

 

Yksinäisyys ja pitkät välimatkat ovat haaste Miehikkälän ja Virolahden ikäihmisille. Sukulaiset saattavat asua kaukana ja yksinäisyys on tuttu seuralainen. Olisi kiva, jos joku kävisi joskus tervehtimässä, veisi vaikka ulkoilemaan tai tulisi saattajaksi lääkärireissulle, joisi kupin kahvia tai lukisi päivän lehden. Ikäihmisille tarvitaan vapaaehtoisia ystäviä, jotka voisivat olla avuksi näissä asioissa. Kaikki eivät vielä tarvitse kotihoidon palveluja, mutta sen sijaan seuraa, virkistystä, saattajaa ja ulkoiluapua. Esimerkiksi päivittäisen ulkoilun on todettu edistävän huomattavasti ikäihmisen terveyttä ja toimintakykyä, sekä fyysistä että psyykkistä.

 

Ite ja yhessä - toiminnassa on mukana iso joukko vapaaehtoisia, tällä hetkellä n. 45 henkilöä. He toimivat mm. ystävinä, ulkoiluttajina, nettiopastajina ja ryhmänohjaajina. Toiminta on mukana paitsi organisoimassa vapaaehtoistoimintaa, niin myös järjestämässä koulutusta sekä virkistystoimintaa vapaaehtoisille. Olemme myös mukana Kaakonkulman vapaaehtoistoiminnan yhteistyöverkostossa (KaVa) ja sitä kautta osa valtakunnallista Valikko - toimintaa.

 

 

Jos olet harkinnut vapaaehtoiseksi ryhtymistä, ota rohkeasti yhteyttä niin kerromme siitä lisää. Toimintaan haetaan uusia vapaaehtoisia molempien kuntien alueelle!

Satu Suni

kumppanuuskoordinaattori

miaite@rateva.fi

044-5394520